My teachers always told me to word out the questions, to make them easier. For the first one, basically the train leaves 6 mins early (8:55 - 0:06 = 8:49) It takes him 20 minutes. (8:49 - 0:20 = 8:29) His clock on his phone is 6 mins slower (8:29 - 0:06 = 8:23) and his Lounge room clock is 10 mins slow (8:23 - 10 = 8:13). Therefore the answer is E: none of these.

I'm pretty sure that's how you do it. Correct me if I'm wrong.

2) 72 - 38 = 34 Green apples. 46 have worms. We need to know the Maximum. So (worms - Reds = Green Worms meaning [46-38=8]) Now we need to take away the green apples with worms from the good green apples 34 - 8 = 26 Green apples to cook with.

Is this what you need?

3) For the third I basically use trial and error.

4) It seems i'm naturally good at them. Find the relationship between object A and Object B. In this case An airplane is a form of transport just like a Newspaper is a form of Publishing.

5) I just mark them in ranking on a piece of paper. Jordan over Amy and Jenna over Jordan. Fiona = Wendy, Over Amy and Under Jordan. Therefore Jenna's cat is the fastest and Amy's cat is the most obedient.

6) For these I write the words down and try to translate them based on appearance. For example, based on the sentences "Ern yatju gengro" and "gengro yatju", we know Ern means Was, Yatju means building, and gengro means good. So the last one should mean "was bad building", but are you sure it says "pohim"? Anyway moving on..

7) I learnt how to do these from a guide from Bullet

You might also receive questions on the exam in a form similar to this :

Assume that all mils are hils, some hils are jils, and some tils are rils.

Therefore it makes sense that:

A: all mils are jils

B: some hils are mils

C: all tils are hils

D: some jils are hils

E: some mils are hils

When people first read this type question they usually are like “WTF” . But with a bit of logical reasoning it can be solved . A strategy i learned for this type for this type of question is to use a circle to represent each subject ,and have two sets of circles that are separate.

One set is hills and mills that are the same. That is, two circles which are on top of each other.

A jill overlaps a portion of this set but not all of it. In a second set, one circle of tils are particularly covered by rils. Visualizing in this way makes only one answer possible and that answer is D.

The link to that is

A guide on how to study for the selective schools test(MHS ,Mac.Rob, Nossal,CoryThat should also answer 8. Hope that answered you questions. If I made any mistakes please feel free to correct me.